E-course leiderschap

7 tips voor effectief management succes

Iedereen worstelt in het leven met tal van uitdagingen en vraagstukken. Of je nu ondernemer bent, CEO van een grote organisatie of professional in loondienst. Die worsteling geldt voor iedereen. Sta je op het punt om (door) te groeien, heb je belangrijke beslissingen te nemen, moet je mensen meenemen in een nieuwe strategie of een reorganisatie. Het zijn allemaal spannende situaties waar gemakkelijk onzekerheden kunnen toeslaan. Mijn advies is dan altijd om eens van gedachten te wisselen met een onpartijdig en onafhankelijk persoon. Een coach helpt je om jouw onzekerheden te doorgronden, je een spiegel voor te houden, te sparren en samen naar oplossingsrichtingen te zoeken.

Lees meer

Directheid is een belangrijk ingredient van innovatie en vooruitgang

Zachte heelmeesters maken, stinkende wonden…….. Door feedback niet aan te nemen als kritiek, maar te zien als kans tot het ontwikkelen van groei, ontstaat een omgeving van creativiteit en durf in het nemen van risico’s.

Lees meer

Volg je hart! 5 belangrijke tips voor het najagen van jouw droom: jouw eigen bedrijf!

Sinds ik in 2017 BAKKM management & advies ben gestart stel ik mezelf jaarlijkse doelen die aansluiten op waar BAKKM voor staat: impact maken, persoonlijke groei en duurzaamheid.

Lees meer

5 management lessen van een generalist. Lang leve de generalist!

Je zult maar jong zijn in een periode waarin je altijd de beste moet zijn of altijd in de spotlight moet staan om aan de verwachtingen van anderen te voldoen: je omgeving, je vrienden, je ouders, school of collega’s. Dat geeft druk, stress en onzekerheid: wat als je niet aan deze verwachting kunt voldoen? Wat als je in veel een beetje goed bent maar niet uitblinkt, is alles dan verloren?

Lees meer

5 onderscheidende leiderschaptypes

Wat is jouw verhaal als leider? Verteld dit verhaal jouw identiteit of zelfbeeld? Hoe ben je gekomen waar je staat en welk verhaal zit er aan jouw leiderschap. Welke leiderschapstypes kun je eigenlijk onderscheiden?

Lees meer

Vertraag, vraag, leef je in en verander in 4 stappen naar gepassioneerd leiderschap!

Leiders hebben de taak om mensen te ondersteunen en te inspireren tot anders denken en handelen. Maar hoeveel weten er echt over de rol van compassie in leiderschap? Wat nog veel belangrijker is, hoe zorgen we dat onze leiders compassie krijgen en blijven ontwikkelen? Zelfs op het hoogste niveau, het is namelijk geen onderdeel van het curriculum.

Lees meer

4 eigenschappen in leiden van een organisatie in zwaar weer

Waar leidinggevenden zich concentreren op het hier en nu in tijden van ontwrichting en onrust, zullen leiders boven zichzelf moeten uitstijgen en de situatie, moeten overzien en vandaar de organisatie sturen.  Het mag geen verrassing zijn, dat ik al even nadenk over wat een geweldige leider moet doen in tijden van .

Lees meer

Zakelijke lessen die wij getrokken hebben uit de recente pandemie!

De ongekende wereldwijde pandemie van het coronavirus heeft gezorgd voor verandering in mindset, houding, richting en gedrag van elke ondernemers. Of dit nu een grote of kleinere organisatie betreft. Iedereen is getroffen en iedereen heeft gaande weg geleerd: "wat het is om een schip te besturen, terwijl het stuur door iemand anders wordt vastgehouden, terwijl de storm de ene dag van links en de andere dag van rechts komt!"

Lees meer

zaken die leiders anders doen!

Leiders moeten managen en managers moeten leiden! Managers kunnen geweldige leiders zijn, als er iets in hun aanpak, houding en proces is, dat uniek en hen onderscheidt van gemiddelde managers. Maar wat zijn deze specifieke eigenschappen?

Lees meer