E-course leiderschap

zaken die leiders anders doen!

Zijn ze van nature hiermee geboren? Hebben ze deze in de loop van de tijd ontwikkeld? Hadden ze een mentor die hen hier naar toe heeft geleid? Na een carrière, van meer dan 20 jaar in een corporate omgeving heb ik ervaren, dat het dun bezaaid is met echte leiders. CEO's, CFO's CCO's, COO's zijn vooral druk met hun eigen pad, carrière en macht te behouden, Toch zit er iets in elk van hen, waaruit je skills kunt ontwikkelen. waardoor je een echte leider kunt worden. Deze 6 tips zijn mijn observaties over een periode van 25 jaar, die bijdragen aan het ontwikkelen van leiderschap.

1. Aandacht voor details: Grote leiders hebben de neiging om de kleinste dingen te onthouden en te signaleren. Ze zijn niet zo in zichzelf gekeerd dat ze andermans prestaties, hobby's of terloops genoemde dingen vergeten. Ze zullen mensen bij naam begroeten en onthouden wanneer een medewerker sprak over het afstuderen van hun kind of de vakantie die eraan komt. En omdat ze blijk geven van een oprechte en interesse in het leven van hun team, worden ze met respect beschouwd omdat ze niet doen alsof ze boven alle anderen staan.

2. Ze leiden door het goede voorbeeld te geven : Grote leiders creëren een cultuur van verantwoordelijkheid door effectief aan anderen te laten zien wat dit betekent. Het zijn geen predikers maar leraren. Het zijn rolmodellen en mentoren. Ze verdienen vertrouwen en bewondering door hun daden. Ze gedragen zich op een manier die inspirerend en motiverend is. Een manager die consequent te laat is of een lunch van 3 uur neemt, kan zijn team niet vertellen over opkomst of productiviteit. En een manager die niet integer handelt, kan geen team verwachten dat hem met respect behandelt.

3. Ze nemen de controle zonder controle te hebben: Grote leiders begeleiden hun teams zonder hun macht te misbruiken. Ze blijven kalm in crisis en nemen de leiding over stressvolle situaties zonder hun kalmte te verliezen. Ze passen zich snel aan. Om deze reden zoeken mensen in moeilijke tijden naar effectieve leiders.

4. Grote leiders geloven niet dat ze een eenmansshow zijn je zult vaak horen dat leiders 'wij' gebruiken in plaats van 'ik'. Dit gaat veel verder dan de keuze in woordenschat, aangezien het een oprechte overtuiging aantoont dat alleen succes niet wordt behaald. Door ‘wij’ en ‘ons’ te gebruiken, erkennen leiders dat iedereen een cruciale rol speelt en dat ze er niet als enige eigenaar van mogen zijn of de eer voor moeten dragen.

5. Grote leiders runnen geen eenmansshow: Je zult vaak horen dat leiders 'wij' gebruiken in plaats van 'ik' of 'ik'. Dit gaat alleen veel verder dan de keuze in woordenschat, aangezien het een echte overtuiging aantoont dat alleen succes niet wordt behaald. Door ‘wij’ en ‘ons’ te gebruiken, erkennen leiders dat iedereen een cruciale rol speelt en dat ze er niet als enige eigenaar van mogen zijn of de eer hiervoor moeten dragen.

6. Ze zijn zelfverzekerd zonder verwaand te zijn: Zelfvertrouwen is essentieel voor leiderschap. Je moet geloven dat je het in je hebt om je leiderschapsvaardigheden te demonstreren. Vertrouwen en eigenwijsheid zijn echter niet te verwarren. Een goede manager kan leiding geven zonder arrogant te zijn over zijn gezagspositie.Te zelfverzekerde managers ontzeggen zichzelf de kans om te groeien omdat ze denken dat ze alles al weten. Door hun gebrek aan nederigheid geloven ze dat ze altijd gelijk hebben.Vertrouwen betekent niet altijd alle antwoorden hebben

7. Ze zijn oprecht: (ze spelen geen rol). Ze doen niet wat ze denken dat een leider zou moeten doen, of wat het laatste boek over leiderschap adviseert. Ze zijn oprecht bezorgd over het succes van elk teamlid en van hun team als geheel. Dit is niet iets waar je het kunt 'faken' totdat je het haalt '.