E-course leiderschap

5 onderscheidende leiderschaptypes

Wat is jouw verhaal als leider? Verteld dit verhaal jouw identiteit of zelfbeeld? Hoe ben je gekomen waar je staat en welk verhaal zit er achter jouw leiderschap. Welke leiderschapstypes kun je eigenlijk onderscheiden?

Grote leiders bouwen een geweldig netwerk op. Ze doen dit op verschillende manieren en gedurende een langere periode. Een van de meest effectieve hulpmiddelen om dat te bereiken, is om krachtige verhalen over wat mogelijk is vorm te geven en te verwoorden. Effectieve leiders delen verhalen over hoe geweldig leiderschap eruitziet en aanvoelt, wanneer individuen samenkomen als teams en teams samenkomen als gemeenschappen, met een verenigend gevoel van doelgerichtheid en collectieve ambitie. Maar waar komen deze leiders vandaan?

Je kunt een natuurlijk leider zijn, waardoor je uiteindelijk altijd in leiderschapsposities heb rondbewogen en mensen je van nature altijd volgen. Als je dit bent gefeliciteerd, want je een van de weinigen die dit natuurlijk voorrecht heeft.

Je kunt ook een leiderzijn, die dit geworden is vanuit een doel. Deze mensen zijn van nature geen leiders, maar door een gebeurtenis in tijd, ontwikkelen ze de drive om dit na te streven. Een mooi voorbeeld is Woody, een man die ik heb ontmoet in de bergen van Tennessee.  Hier vertelde hij mij zijn verhaal over hoe hij na de dood van zijn zoon tijdens een missie in het midden oosten gedwongen werd om het bedrijf van zijn kind over te nemen. Dit was zijn moment om leider te worden, Woody vond het doel groter dan zichzelf en dit was zijn drijvende kracht.

Ook is het mogelijk dat je leider wordt gebaseerd op ervaring. Nu doen dit soort leiders vaak hun ervaring op in het werkveld waarin zij zich bewegen. Zij zijn ergens heel goed in maar worden niet altijd direct als natuurlijke leiders gezien. Een goede verkoper hoeft niet altijd een goed verkoopleider te zijn. Er zijn veel voorbeelden te vinden over grote mislukkingen, waardoor het zelfbeeld wordt geknakt, maar ook grote successen die geleid hebben tot grote leiders

Leiderschap door toeval. Er vertrekt bijvoorbeeld iemand binnen een organisatie, waardoor een ander naar voren wordt geschoven. Dit soort leiders zijn op het juiste ogenblik op de juiste plaats. Deze leiders moeten vaak een flinke achterstand goedmaken om leiderschapsstijlen of technieken te ontwikkelen.

Het verhaal dat mij het meest aanspreekt omdat dit mijn verhaal is, is leiderschap die tot stand komt door hard werken, ontbering en tegenslag. Deze leiders zijn doorgaans gepassioneerd, medelevend en hechten waarde aan verbinding. Zij laten tegenslag niet in de weg staan van de route die zij willen afleggen en laten succes niet naar het hoofd stijgen. Daarnaast zijn ze vaak loyaal maar ook kwetsbaar omdat mensen misbruik maken van hun loyaliteit. Mijn verhaal is een reis van meer dan 30 jaar waarin ik veel heb gelaten, tegenslagen heb ervaren, maar altijd 1 doel voor ogen gehouden heb en dat is te leiden bij voorbeeld.

Ik vind het idee dat we allemaal een levensverhaal hebben op onze leiderschapsreis fascinerend. Wat ik graag van jou zou willen vragen is terug te gaan in je gedachte en aan te geven wat was jouw leiderschapsreis die je hebt doorgemaakt? Ben je altijd die natuurlijke leider geweest die op het juiste moment op die plaats was? Ben jij die leider met een doel? Wat is jouw levensverhaal? Ik zou het graag willen weten.