E-course leiderschap

5 management lessen van een generalist. Lang leve de generalist!

Je zult maar jong zijn in een periode waarin je altijd de beste moet zijn of altijd in de spotlight moet staan om aan de verwachtingen van anderen te voldoen: je omgeving, je vrienden, je ouders, school of collega’s. Dat geeft druk, stress en onzekerheid: wat als je niet aan deze verwachting kunt voldoen? Wat als je in veel een beetje goed bent maar niet uitblinkt, is alles dan verloren?

Lees meer

5 onderscheidende leiderschaptypes

Wat is jouw verhaal als leider? Verteld dit verhaal jouw identiteit of zelfbeeld? Hoe ben je gekomen waar je staat en welk verhaal zit er aan jouw leiderschap. Welke leiderschapstypes kun je eigenlijk onderscheiden?

Lees meer

Vertraag, vraag, leef je in en verander in 4 stappen naar gepassioneerd leiderschap!

Leiders hebben de taak om mensen te ondersteunen en te inspireren tot anders denken en handelen. Maar hoeveel weten er echt over de rol van compassie in leiderschap? Wat nog veel belangrijker is, hoe zorgen we dat onze leiders compassie krijgen en blijven ontwikkelen? Zelfs op het hoogste niveau, het is namelijk geen onderdeel van het curriculum.

Lees meer

4 eigenschappen in leiden van een organisatie in zwaar weer

Waar leidinggevenden zich concentreren op het hier en nu in tijden van ontwrichting en onrust, zullen leiders boven zichzelf moeten uitstijgen en de situatie, moeten overzien en vandaar de organisatie sturen.  Het mag geen verrassing zijn, dat ik al even nadenk over wat een geweldige leider moet doen in tijden van .

Lees meer

Zakelijke lessen die wij getrokken hebben uit de recente pandemie!

De ongekende wereldwijde pandemie van het coronavirus heeft gezorgd voor verandering in mindset, houding, richting en gedrag van elke ondernemers. Of dit nu een grote of kleinere organisatie betreft. Iedereen is getroffen en iedereen heeft gaande weg geleerd: "wat het is om een schip te besturen, terwijl het stuur door iemand anders wordt vastgehouden, terwijl de storm de ene dag van links en de andere dag van rechts komt!"

Lees meer

zaken die leiders anders doen!

Leiders moeten managen en managers moeten leiden! Managers kunnen geweldige leiders zijn, als er iets in hun aanpak, houding en proces is, dat uniek en hen onderscheidt van gemiddelde managers. Maar wat zijn deze specifieke eigenschappen?

Lees meer