Mobiliteitsnieuws


Het zakelijke mobiliteitsbeleid van bedrijven gaat niet meer alleen over leaseauto’s. Steeds meer organisaties bieden hun werknemers alternatieve vervoersoplossingen aan zoals openbaar vervoer, poolautoconcepten, mobiliteitskaarten of gaan werken met mobiliteitsbudgetten, al dan niet met een bonus-/malus-systeem.


Transformatie van het station

Nu zijn de treinen en bussen op het stationsplein bij Driebergen-Zeist overwegend leeg, maar dat roept de duurzame mobiliteitstrend geen halt toe. De komende jaren transformeren stations tot mobiliteitsknooppunten. Deze hubs spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van mobiliteit. Het landschapsstation in Driebergen-Zeist sorteert voor op die toekomst. “Het is een ideale OV-hub geworden”. Artikel duurzaam bedrijfsleven.


hele artikel lezen


Keuzes maken

Mobiliteit draait om het maken van keuzes Er is beleid nodig om te zorgen dat forenzen en bezoekers van steden andere keuzes maken. Als de maatschappij opengaat, komen files terug. Mensen gaan straks weer in de auto zitten omdat ze het eigenlijk sneller of veiliger vinden?


Hele artikel lezen


ACM keurt deelauto app goed

Blijf het een bijzondere constructie vinden: Semioverheidsbedrijf NS en auto-importeur en fietsenfabrikant Pon mogen samen een nieuwe commerciële reis-app gaan maken. Dat heeft toezichthouder ACM besloten. Daarbij is wel de eis gesteld dat andere partijen ook treinreizen en OV-fietsen kunnen boeken tegen dezelfde voorwaarden. #carsharing #duurzaamheid #taxiservice #carservice #nederlandsespoorwegen #ns


Hele artikel lezen


Lessons learned

Op dit moment steunen veel officiële taxicentrales (in Amsterdam TTO's), hun chauffeurs & personeel door dik en dun. Ondanks zware wind tegen! Blijkt toegezegde steun van 90% substantieel minder in de praktijk. Zijn reserves flinterdun. Is het soms tegen beter weten in. Dan sta je voor en achter je personeel! Want we are in it together.


Hele artikel lezen